18 Eylül 2011 Pazar

Japon Balığında Kararma ve Siyah Leke


Japon Balığı Kuyruğunda KararmaAkvaryum balık hastalıkları akvaristler için en kötü durumdur. Bazen nedeni bile anlamadan balık ölümüyle sonuçlanan akvaryum hastalıklarında bulaşıcı hastalıklar tüm akvaryumu riske sokarken bazı hastalıklardan sadece hasta balığın ölümü ile sonuçlanıyor.
Bu ve bundan sonraki yazılarımızda balık hastalıkları üzerinde durmaya çalışacağız.



Bugün  "Japon Balığında Kararma ve Siyah Leke" konusunu araştırmaya başladı. Bu makale tamamlanınca sıkça rastlanılan bir problem olan "Japon Balığında Kararma ve Siyah Leke" nedeni ve çözümü hakkında bilgi sahibi olabileceksiniz. 
Eğer balık yüksek karbonhidratlı besinlerle beslenmezse bir çok vücut fonksiyonu bozulmaya başlar. Öncelikle aşırı yapılanma balığın karaciğerini zorlar. Bu balığı halsizleştirir. Ayrıca beslenme bozuklukları balığın renginde değişikliklere de neden olmaktadır. Balığın rengide solma, parlaklığın gitmesi, balığın üzerinde beyaz veya siyah lekeler oluşması gibi renk bozuklukları genellikle beslenme sorunlarından kaynaklanmaktadır. Japon balıkları için üretilmiş yüksek karbonhidratlı yemler dışında;
*spiriluna içerikli yemler,
*su piresi,
*gammarus
gibi canlı yemlerden oluşan geniş bir menüde beslemek gerekmektedir. Canlı yem ile beslemeyi haftada 2 den fazla yapmak iyi değildir.

Oodınıum Hastalığı:
Bu hastalıkta bakteri ve mantarın oluşturduğu bir hastalıktır.Balığın kuyruklarıyla  kanatlarıçürümeye başlaması oluşan bir hastalık. Daha sonra bu kısımların parçalanmasına sebep olmaya başlar,tedaviye başlanmaması halinde Gövdeye doğru ilerler, ilerlediğinde ise bu hastalığı tedavi etmek  çok zordur.

Tedavi için Oodınium ilaçları temin edilmelidir. Örnek Olarak Sera Oodınopur ilacı kullanılabilir.
Bu hastalığa kuyruk çürümeside diyebiliriz renkli balıklar ve japon balıklarında daha sıklıkla görülür.Hastalık genelde akvaryumun kirli olmasından ve diğer balıkların balıkların yüzgeçlerini ısırması sonuçu oluşan bir hastalıktır.Hastalık kuyruk kısalması vekuyrukların tel tel olmasıyla anlaşılır.
Akvaryuma tuz atılır, kuyruk çürümesi ilaçı kullanılmasında fayda vardır.

Farklı hastalık nedeni ve tedavisi bilen arkadaşlar yorum bırakırlarsa sevinirim. Tüm ilgilenen arkadaşlara teşekkürler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder