6 Aralık 2013 Cuma

Akvaryum Nasıl Kurulur?

Merhaba arkadaşlar bu yazımızda sizlere akvaryum nasıl kurulur elimden geldiğince anlatmaya çalışacağım. Akvaryum kurması özellikle büyük akvaryumlar için çok zahmetli ve o kadarda yorucudur. İlk etapta standart bir akvaryumda olması gereken malzemeleri yazalım.


Dış filtre


Kum


Isıtıcı


Hava taşı


Hava motoru


Hava hortumu


Dekor


Tuz


Yukarıdaki saydıklarımı tüm hobicilerin akvaryumunda bulunan standart ve olması gereken malzemelerdir.


Öncelikle akvaryum camı üretim esnasında kullanılan silikon ve camların kırılıp parçacıklar olabileceğinden akvaryumu ilk etapta bol su ile iyice yıkamalıyız. Eğer akvaryum büyük ise tabanda kalan suyu inşaat yapımında kullanılan süngerler ile dipteki suları alabilirsiniz.


Gelelim ikinci etap temizliğine. Akvaryumcudan aldığınız tuzu bir kapta eritip akvaryumun her yerine döküyoruz ve mikropları pislikleri yok ediyoruz. Tuzlu su isterseniz 5 10 dakika akvaryumda bekletiniz ki daha etkili olsun.


Daha sonra tekrar bu tuzlu suyu içerisinden bol su ile tekrar yıkayarak alıyoruz.


Kışın kurulduğunu varsayalım bağlantı kablosu(priz) yardımıyla ısıtıcı ve hava motorunu akvaryuma bağlıyoruz. Isıtıcının derecesi balıkların yaşam şartlarına göre değişmektedir. Buradan bakabilirsiniz.


Sıra geldi kum ekleme işlemine bol suyla yıkadığımız kumu akvaryum içerisine koyuyoruz.


Kışın sular soğuk olduğundan akvaryuma ılık su koymanızı öneririm. Akvaryum camı buhar yapıp daha sonra mobilyaya zarar vermemesi açısından.


Dış filtre hazırlanırken giriş çıkış yerlerini tespit etmeli ona göre ayar yapmalıyız. Bunu anlamak içinde çıkış yerine üflediğinizde hava gidiyorsa orası filtreye su giriş noktasıdır. Filtre ayarlanırken yanınızda  2 adet 20kg lık yoğurt kovası yada buna benzer bir ekipman olması gereklidir. Mantıken arabadan mazot çekme şeklinde olacaktır. Kesinlikle ilk başta filtrenin fişi takılı olmayacaktır.  Filtre su girişi suyun içerisinde olacak ve diğer hortum ile suyu içimize çekeceğiz ve suyun filtreye dolmasını bekleyeceğiz. Filtre su çıkışından su çıkmaya başladıktan sonra suda hava kabarcık yoksa filtrenin fişini takarak çalıştırıyoruz ve gönül rahatlığı ile filtre su çıkış hortumunu akvaryuma koyabiliriz. Dış filtre ekipmanları için konumuzu okumanızı öneririm.


Akvaryum suyu hazırlama konusunu okuyarak daha detaylı bir bilgi alabilirsiniz.


 


 



Akvaryum Nasıl Kurulur? / baliklar info

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder