2 Aralık 2013 Pazartesi

Akvaryumda Balıklar Neden Kavga Ederler?

Genellikle akvaryum hobiciliğine yeni başlayan arkadaşlarımızın tedirgin olduğu konulardan birisi akvaryumda kavga eden balıklar konusudur. Akvaryumda balıkların kavga etme konusu bir çok sebepleri bulunmaktadır. Dilerseniz hem açıklayıcı olması açısından hemde detaylı anlatım için küçük başlıklar altında listeleyelim.


Erkek sayısının çokluğu: Akvaryumda dişi erkek oranının dengeli olmaması nedeni ile erkek balıkların akvaryumunuzda söz sahibi olmak için yapabilirler.


Akvaryum küçük olması ve yuvanın az olması: Bu sebepte erkek sayısından kaynaklanan soruna çok yakın sayılabilir. Akvaryumunuz balık adetine göre küçük geliyorsa ve akvaryumdaki yuva sayısı en azından erkek sayısından azsa erkekler yuva kavgası yapabilir.


F0 balık türleri: F0 balıklar direk gölden gelen balıklar olduğu için bu balıklarda hakimiyet duygusu daha baskın olacağı için daha çok kavga etmektedir.


Çiftleşme zamanlarında: Çiftleşme zamanında eş kavgası yapabilirler.


Bu kavgalar bazen ciddi bir yaralanmalara ve hatta ölümlere sebep olabilir. Kavgaları azaltmak için yapabileceğimiz ilk şey ya akvaryumdan balık sayımızı azaltacağız yada akvaryumda yuva sayısını arttırarak kavga nedenlerini azaltabiliriz.



Akvaryumda Balıklar Neden Kavga Ederler? / baliklar info

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder