26 Mayıs 2012 Cumartesi

Tropheus Moori Lufubu









Ortak İsim
Tropheus Moori Lufubu
Bilimsel Adı
Tropheus Moori
Dağıtım
Tanganika gölü.
Beslenme
Doğal ortamında yosun kazıyıcı olan Tropheuslar bitkisel ağırlıklı beslenmelidir. Belli aralıklar protein ağırlıklı yemler verilebilir. Haftalık 1-2 öğün sarımsak suyu emdirilmiş yem iç parazite önlem olarak ve bağışıklık sistemine katkı sağlayıcı olarak verilebilir.
Açıklama
Tropheus familyasının son zamanlarda sıkça görülen ve yaygınlaşan türü Black Kriza hakkında tanıtım yapmak istedim. Familyanın genel karakteristik özellikleri Black Kriza içinde geçerli. Otuç beslenen balık çok az miktarda protein desteği ile beslenebilir. 
Tropheuslarda aile yapısı ve hiyerarşik düzen üst düzeyde olduğu için koloni olarak beslenmeleri daha uygundur.En uygun koloni 2 e 8 d şeklinde olanıdır.Genellikle ikolayla birbirine çok karıştırılır. Fakat en büyük ayrım bant daha koyu sarı ve daha incedir.
Mizaç
Agresif.Özellikle üreme dönemlerinde oldukça saldırgandır.
PH
8.6-9.0
Sıcaklık
24°C - 26°C 
Üreme
Dişi erkeğin hazırlamış olduğu yumurtlama bölgesine gelerek, erkekle halka şeklinde dönerler.Bu arada dişi yumurtalarını bırakırken erkekte döller. Yine bu arada dişi döl almış yumurtaları ağızına toplar. Yavruları ağızının içinde olgunlaştırır. Dişi saklanacak yer ve sakinlik ararlar.Moori grubu balıklarda yumurta sayısı diğer türlere göre daha az olabilir 30 gün içerisinde yaklaşık 5-15 tane yavru balık oluşur. Yavruları almaya gerek yoktur kolonilerini oluştururlar.
Maksimum Boy
12 cm

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder