9 Mayıs 2012 Çarşamba

BAĞIRSAK FLAGELLATELERİ


Bağırsak Flagellateleri:

Bazı flagellate cinsleri balığın bağırsaklarında yaşamak üzere değişim gösterir. Genellikle burada yararlanıcı olarak yaşarlar ve önceden sindirilmiş besinlerle beslenirler. Çoğu balık türü bunlardan etkilenmez, yoğun bir istila altında kaldıklarında bile kendilerinin rahatsız hissetmezler. Fakat diğer balık türleri bağırsak flagellateleri’ nin saldırısına uğradıklarında aşikar belirtiler gösterirler. Çoğu cichlid türü, yetersiz beslenme, mineral ve vitamin eksikliği ya da stres gibi diğer güçsüzleştirici faktörlerle birlikte bağırsak flagellateri tarafından sarıldığında belirtiler sergilerler. Balığın rengi koyulaşır, kolayca irkilir ve iştahını kaybeder. Bağırsak flagellateri özellikle yiyecek kabası açısından zayıf olan yetersiz beslenme ile ürer. Bu nedenle sıcak kanlı hayvanların etiyle beslemek flagellaterin hızlı yayılmasına neden olmaktadır. Aşırı yayılma durumunda hayvanlar zayıflar ve yüzgeç kenarlarında çürüme görülür. Bunun nedeni besin, vitamin ve mineral eksikliğidir, çünkü flagellater bağırsaklarda besin sularından bunları alırlar.

Balık türlerinin büyük çoğunluğu evrimleri sürecince sıcakkanlı hayvanların etlerini sindirme üzerine adapte olamamıştır.

Mide ve bağırsaklar su organizmalarını sindirmek için etkindir. Sıcakkanlı hayvanların etlerinden yağ ve proteini sadece yetersiz bir düzeyde sindirebilmelerinin de nedeni budur. Kalan proteinler flagellaterin ve ayrıca bakterilerin ve ayrıca bakterilerin beslenmesi için zemin hazırlar. Dışkılar, su bakterilerin çoğalmasına enden olan, sindirilmeyen proteinleri içerir. Bu da filtrenin kirlenmesine ve nitrat değerinin hızlı artışına neden olur.Kullanacağınız uygun ve çeşitli bir beslenme biçimi sağlar ve bağırsak flagellaterinin çoğalmasını önler. Besinin içindekiler balıkların beslenmesi için en iyi şekilde hazırlanmıştır ve tamamen sindirilir. Uzun süreli deneylerde hasta discus sürüleri uygun beslenme düzeni ile bakılmış, stresten uzak tutulmuş ve ilaç verilmemiştir. Bu durumda balık normal olarak gelişimini sürdürmüş ve on ila on iki aylıkken üreme olgunluğuna eriştikten sonra üremeye başlamıştır. Sonuçta bağırsaklarındaki flagellaterin çoğalmasını kendi savunma mekanizmaları ile engellemeleri bir sorun yaşatmamıştır. Genellikle hastalanan balığın bağırsakları sadece flagellateler tarafından zarar görmez, farklı türdeki hareketli bakterilerden de etkilenir. Balık stresli olduğunda hastalıklara karşı olan direnci zayıflar, böylece patojenik organizmalar aşırı derecede üreyebilir. Sonuç olarak, balık kendini kötü hisseder ve dışkısı beyazlaşır. Bu hastalığı uygun ilaçlar ile tedavi edebilirsiniz. Aktif madde, bakteri ile savaşır ve flagellate istilasını azaltır. Uzun süreli bir başarıyı yalnızca balığın beslenme düzenini değiştirdiğinizde ve balıkların bulunduğu koşulları iyileştirdiğinizde yakalayabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder