3 Mayıs 2012 Perşembe

Komando Çöpçü (Corydoras paleatus )








Ortak İsim
Komando çöpçü
Bilimsel Adı
Corydoras paleatus 
Dağıtım
Güney Amerikakıtasının Trinidad bölümünde, Venezuela'da La Plata bölümünde.
Beslenme
Etçil - Otçul
Mizaç
Barışçıl
Bakım
Çok yanlış bir biçimde adlandırılmalarına rağmen akvaryumlarımızın vazgeçilez balıklardır. Sanılanın aksine corydoraslar akvaryumun dibinde pislikleri yemezler. Zamanla çok çeşitli türleri ortaya çıkarılmış, bunlardan en çok bilinenleri Komando, Albino, Panda ve Sterbai türleridir. Corydoraslar sürü balıkları olup en az 6'lı gruplar halinde yaşatılmalıdır. Akvaryumların taban kısmında sürekli hareket halinde olan bu balıklar sürü olarak dolaşıp, yemlenirler. Hem diğer hem kendi türlerine karşı barışçıl bir yaşam sürer 8 cm boya ulaşabilirler. Corydoraslar ılık suyu seven balıklardır, özellikle üreme dönemlerinde bu fark daha da açık ortaya çıkar. Yaşadıkları bölgenin habitatında bu balıkların yaşadıkları nehirlerdeki su sıcaklığı 20 dereceye düşünce üremeleri başlar. Yapay ortamlarda kare akvaryumlarda en az 2 erkek 6 dişilik gruplarda üretim yapılabilir. Fıskiye şeklinde su çıkışı olan veya şelale şeklinde olan filtreler üreme işlemine kış şartlarını taklit ederek üremeye yardımcı olur. Üreme akvaryumunun dibinde 4-5 mm kadar ince dere kumu ve dekorasyonda da mango kökleri veya pvclerle oluşturulmuş mağaralar üreme ve yumurtaların güvenliği için çok önemlidir. Yumurtalar döllendikten sonra ya üreme grubu yada yumurtalar ayır akvaryuma alınmalı, yumurtalardan çıkan yavrulara ilk gün yem verilmemelidir. ilk günden sonra yavrulara kaliteli toz yemler, artemia yavruları verilebilir.
PH
6.5-7.5 
Sertlik
2 dh-25 dh
Sıcaklık
22 – 26°C 
Maksimum Boy
8 cm.
Cinsiyet
Dişiler, erkeklerden daha büyük olur. Ve dişinin karnı erkekten daha şişkin olur. 
Üretim
Düz yüzeylere yumurta dökerek 
Varyansları

Ana renkler









Common Names:
Pepper Catfish
Peppered Cory

Synonyms:
Callichthys paleatus

Family:
Callichthyidae

Category:
Catfish_Bottom_Feeders

Distribution:
America - South; Brazil, South America.

Main Ecosystem:
River; River

Temperament:
Schooling; Peaceful. Undemanding and highly recommended for beginners and community tanks.

Diet:
Ominvore; Ominvore

Care:
The Pepper Catfish will feed from the waste food on the bottom on the tank, helping to combat tank pollution. Be careful though - make sure there is enough food on the gravel for the catfish.

pH:
6 - 8




Temperature:
18°C - 26°C



64°F - 79°F

Hardness:
5 dH - 19 dH




Potential Size:
Male: 6.5cm (2.6")
Female: 7cm (2.8")

Water Region:
Bottom; Bottom

Activity:
NonSpecific; Non Specific

Gender:
The sex of the Pepper Catfish can be distinguished in adults as the female is noticeably wider when looked upon from above.

Breeding:
Difficult. One of the few species of Corydoras that can be bred in an aquarium. May be bred in a similar way to the Bronze Catfish.

Variants:
Albino Peppered Corys were once extremely common, but they have now been largely replaced by the albino bronze cory. A long-finned version of the Peppered Cory has been developed, and although it is still uncommon, it has been gaining popularity recently.

Comments:
As with other Corydoras, these make great bottom dwelling inhabitants for peaceful community fish tanks. Corydoras paleatus is one of the largest and hardiest species in the genus, and has been bred in aquaria for many years. There is a "high fin" version possessing a dorsal fin even taller than that of the wild fish, and there is also a longfinned form. Corydoras paleatus is probably the second most common Corydoras species worldwide, surpassed only by the Bronze Cory (Corydoras aeneus).

Main Colours:
Black, Brown, Grey

Markings:
Spots Large

Mouth:
Downturned

Tail:
Concave

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder