27 Kasım 2013 Çarşamba

Akvaryum Camı Nasıl ve Hangi Kalınlıkta Olmalıdır?

Evet arkadaşlar bu yazımızda blog ve forum sitelerinde çok tartışılan bir konu olan akvaryum camı nasıl ve hangi kalınlıkta olmalıdır konusuna değineceğim.


Akvaryum camı gerek akvaryumun uzun süreli kullanma açısından gerekse kendi sağlığımız açısından son derece önemlidir. Büyük ebattaki akvaryumlarda maliyet olarak biraz yüksek olduğundan dolayı cam kalınlığı konusundan oranı minimum tutmaya çalışırız. Bu sözde tasarruf yöntemi olarak gördüğümüz yöntem aslında ilerleyen zamanlarda bize daha fazla maliyet çıkartabilir. Eğer gereğinden ince cam kullanırsak akvaryum camının kırılması, çatlamasına ve hatta patlamasına bile neden olabilir. Akvaryum camının basınca dayanamayıp patlamasıyla Allah korusun çocuğunuzun ve ailenizden birinin üzerine gelmesi ile ciddi bir yaralanmalara neden olabilirsiniz.


akvaryum yapimi 500x352 Akvaryum Camı Nasıl ve Hangi Kalınlıkta Olmalıdır?


Akvaryum cam kalınlığı genellikle tavsiye edilen oran 120 ve 150 cm ebatlarında 10mm camdan 150 ve 200 cm olan akvaryumlar için 12mm camdan öneriyoruz. Akvaryum camı ne kadar kalın olursa o kadar uzun ömürlü olacaktır. Diğer hassas konulardan biriside rodaj konusudur. Rodaj camda esnemeye ve camların keskinliğini almak için uygulanan bir yöntemdir. Akvaryum basıncına karşı koyacak bir diğer uygulama ise kayıt ve kuşak yapımıdır. Kayıt kuşa kavramı cam kalınlığı kadar önemli bir konu olup cam kalınlığı en az akvaryum camının kalınlığı kadar olmalıdır. Üstteki resimde akvaryum ve kayıt kuşak çizimi yer almaktadır. Bu çizime ulaşmak için mail atabilirsiniz.


Önerilen cam özellikleri:


Eğer hoş bir akvaryumum olmasını istiyorsanız ve mutlaka Extra Clear Cam kullanmalısınız. Diğer camlardan farklı olarak balıklar daha canlı ve daha net görülmektedir.


TRC Helio extra clear 500x156 Akvaryum Camı Nasıl ve Hangi Kalınlıkta Olmalıdır?Daha iyi anlaşılması için yukarıda ki resimden örnekleme yapabilirsiniz. Herşeyin gönlünüzce olması dileği ile keyifli hobiler.




Akvaryum Camı Nasıl ve Hangi Kalınlıkta Olmalıdır? / baliklar info

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder