20 Kasım 2013 Çarşamba

Balık ölümlerinin başlıca nedenleri nelerdir?

Hayatta bezen hiç istemeyipte ama başılımza gelen olaylardan biriside ölümdür. Gözümüz gibi baktığımız hergün biraz daha büyüsün diye gözlemlediğimiz balıklarımız malesef bazen bizleri yalnız bırakıyor. Bu kötü sonuçların nedenlerini nasıl daha az ölümlerle karşılaşacağız bunları tartışacağız şimdi.  Ölüm nedenlerini maddeler halinde ve çeşitli linkler vererek anlatmak istiyorum arkadaşlar. En basit bilindik ve karmaşık olaylara doğru sıralıyoruz.


  • Hava yetmezliği

    Hava yetmezliği başımıza her zaman gelmese yinede rastlanabilecek olaylardan bazılarıdır. Gece biz yattıktan sonra elektriklerin kesilmesi ile birlikte çalışmayan hava motorunun ile belli bir süre sonra akvaryumda biten hava ile gelen ölümler. Özellikle çok fazla sayıda balık bulunan akvaryumlarda hava bitimi daha hızlı olup 3 4 saat içerisinde bile ölümlerin başladığı gözlemlenmiştir.
    Önlemi
    Eğer bulunduğumuz yerde çok sıklıklar ekeltrik kesiliyorsa Akvaryumcularda bulunan şarjlı hava motoru temin etmeliyiz. Ayrıyetten çok fazla akvaryumumunuz varsa yada ben o motorada güvenmem derseniz ups temin ederek bu sorunu uzun süreliğine ortadan kaldırmış oluruz.

  • Zararlı bakterilerin artması

    Suda gözle göremediğimizmilyonlarca zararlı ve yararlı bakteriler vardır. Bunlar yaz aylarında sıcakların artması ile birlikte artmakta ve balığımız olumsuz yönde etkilemektedir.
    Önlemi

    İlk önce akvaryumumuzun suyunu sık sık değiştirerek bakteri sayısını azaltabiliriz. Buradaki yazımda nasıl su değişimi yapılacağınıanlattım. Akvaryum içerisinde asla balık yemi kalmamalı aksi taktirde akvaryumda bakteri patlamasına yol açacaktır. Eğer yeni balık eklediyseniz mutlaka buradaki makale okuyunuz


Balık ölümlerinin başlıca nedenleri nelerdir? / baliklar info

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder