20 Kasım 2013 Çarşamba

Akvaryum Koku Problemleri ve Nedenleri

Akvaryumumuzda özellikle yaz aylarında koku problemi yaşanmaktadır. Bunun nedenlerini maddeler halinde yazıyoruz.
Rutubet ve nem

Sıcaklıkların artması ile akvaryum da meydana gelen buharlaşma sonucu rutubet ve nem konusu. Ama unutmayın havalandırmaz iseniz  akvaryum su sıcaklığı artar


Çürük yumurta gibi kokması


Akvaryumda yeteri kadar havalandırma yapılmaması, suya yeteri kadar oksijen verilmemesi de denebilir. Yaz aylarında suya verilen hava miktarını arttırırsak bu sorunu ortadan kaldırabiliriz bir nebzede olsa.


Akvaryumda ölü balık kokusu, köpüklenme


Adından da tahmin edilebileceği gibi nedeni ölü balık, daha da tehlikelisi salyangoz veya midye olabilir. Salyangoz ve midye gibi omurgasızlar çok daha hızlı kokuşma yapar ve bozulurlar. Bu durumda suda parçalanmamış biyolojik atık miktarı artar ve köpüklenme ile koku başlar. Ölü canlı araştırılmalı ve %30 su değişimi yapılmalıdır.


Balık yemi kokusu


Balığınıza kullandığınız yem stabil değilse bir süre sonra kokusunu suya vermeye başlar. Bu yüzden özenle hazırlanmış hazır yemleri kullanmanızda fayda var. Kimi zaman bazı hazır yemler bile suya renk ve koku verebilmekte. Bunun oluşmaması için kaliteli yemin yanında az canlı da beslemelisiniz. Az canlı; az yem ve daha iyi su şartları demektir. Özellikle yaz dönemi su sıcaklığı düşürülemiyorsa balıkları az yemlemek su kalitesi için önemlidir. Yüksek sıcaklıkta amonyum amonyağa daha fazla dönüşür ve hem akvaryumdaki sistem hem de balıklar ciddi zararlar görür. Bu yüzden yemi az az, güne yayarak vermekte fayda var.


Bunların hepsinin ortak çözümü su değişimidir arkadaşlar yaz aylarında bol bol su değişimi yapmalıyız. Su değişimi hakkında MakalemiziOkuyunuz.



Akvaryum Koku Problemleri ve Nedenleri / baliklar info

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder