30 Kasım 2013 Cumartesi

Akvaryuma Kum Ekleme Nasıl Yapılmalıdır?

Akvaryum işin e ilk başlayan hobici arkadaşlarımızın en büyük hatalarından birisi akvaryuma nasıl kum eklenir sorusunu bilmemeleridir. Akvaryumcudan aldığımız malzemeleri büyük iştahla eve getirir ayarları yaptıktan sonra hemen kumu suyun içerisine dökeriz ve ondan sonra sürekli su değişimi yaparız.


Akvaryum kumu poşetlenirken yıkanmadan poşetlendiği için kumun içerisindeki tozlar olmakta ve yıkamadan suya koyduğumuzda balıklar görünmeyecek şekilde bulanmaktadır. Balıklarımızın bu tozlu suda hava soluması güçleştiği için ve kumla birlikte gelen mikroplara direk nüfus ettikleri için hastalanıp ölümlere bile neden olabilmekte.


Kumu akvaryuma dökmeden önce mutlaka bol suyla yıkamamız gerekmektedir. Poşetteki komple yıkamak yerine 1 veya 2 şer kilolar halinde yıkamalıyız. İlk yıkama sırasında sizinde fark edeceğiniz gibi kirlilikten kumu göremeyeceksiniz. Bu işlemleri berrak suyu görene kadar devam ettireceksiniz. Eğer mümkünse kumu tuzlu sıcak suyla yıkamanızda fayda vardır. Tuzlu su bakterileri öldüreceği için kumun içerisindeki zararlı bakterilerin suya karışmasını engellemiş olacağız.


 



Akvaryuma Kum Ekleme Nasıl Yapılmalıdır? / baliklar info

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder