30 Kasım 2013 Cumartesi

Akvaryum Suyu Neden Sararır?

Akvaryum besleyen hobicilerin başına gelen tatsız olaylardan biriside akvaryum suyunun sararmasıdır.


Bu olayın en büyük nedenlerden birisi balıklarımız için kullandığımız yemin kalitesizliğinden meydana gelmektedir. Kalitesiz yemler suya renk salınımı yaptıkları için suyun renginde belli bir süre sonra bulanıklaşma meydana gelmektedir. Bu süre eğer yem akvaryum tabanında uzun süre beklerse iki üç gün içerisinde akvaryum suyu bulanık görünmeye başlayacaktır.


1-Diğer bir neden olarak akvaryum da su değişiminin uzun süredir yapılmıyor olmasından kaynaklanabilir. Dış filtremiz ne kadar kaliteli ve büyük olursa olsun dış filtre zamanında temizlenmediği sürece ve suyu yenilemediğimiz zaman suda sararmalar başlayacaktır.


2-Dekorlardan kaynaklanan sararmalar. Akvaryum içerisine gözümüze hoş gelmesi için koyduğumuz dekorlarımız eğer kalitesizse ve akvaryum dekoru değilse suya salınım yapacaktır. Pazardan veya bir mağzadan aldığımız vazo taş kum gibi ürünler subazlı olmadığı için suya salınım yapmaktadır.


3-Ağaç kökleri de suya salınım yapmaktadır. Özellikle mango kökü gibi kökler suya rengini vermekte ve suyun rengini bulanıklaştırmaktadır.


Dekor ve malzemelerin suya renk salınımı önlemek için ne yapmamız gerekir? Aldığımız malzemeleri bir kovaya veya leğene koyarak sıcak su ve bol tuz ile su içerisinde en az 1 gün bekletmemiz gerekmektedir. Bu işlem süresince eğer suya renk vermediyse rahatlıkla koyabiliriz.


 



Akvaryum Suyu Neden Sararır? / baliklar info

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder