20 Kasım 2013 Çarşamba

Balık Ticareti Yapmaya Nerden Başlamalıyım?

Balık ticareti yapmak için geniş çapta araştırmalar yapmak gerekli ilk önce şu sorularla başlamalıyız.


*Balık bakacak yerim varmı?


*Balık bakmak için yeterli zamanım varmı?


*Balıklar hakkında ne kadar bilgiliyim?


*Ve hangi balıkları beslemeliyim


Bu konumuzda ise hangi balık beslemeliyim onu konuşalım.


Frontosa moba


 Frontosa mobalar gerek az bulunması gerekse uzun süre içinde yavrulaması gereğince diğer balıklara bakaraktan bayağı pahalıdır. Örnekler ile ele alacak olursak bir yunus ciklet balığı doğduktan 6 ay sonra kadar yavru vermeye başladığını ve her yavrulamada 50 60 adet yavruladığını düşünürsek ki heray yavruladığını söylüyorlar oldukta çok sayıdan dolayı yavru balık fiyatı 1tl kadardır.


Mobalar ise en erken 1.5 2 yaşından sonra yavrulamaya ve yılda 3 kere yavruladığını ve yavru sayısıda 10 15 olduğunu düşünürsek maddi olarak 50 60tl kadardır. Moba balıklarından yavru almak oldukça zordur. Türkiyede moba balığı yavaş yavaş tanınmakta ve rağbet görünmektedir. Türkiyede mobadan yavru alabilen insanların sayısı oldukça azdır diğer balıklara nazaran. Moba sabır işi olduğundan kimi hobiciler daha yolun yarısına gelmedenyarı yolda sıkılıp bırakmaktadırlar. Eğer sabrınız yok ise kesinlikle yavru balıktan başlamayınız.


Mobalar tanganyika gölünün balıklarıdır. Göl şartlarına uygun bi akvaryum yapmak isterseniz akvaryumunuzu taşlar kayalar ile dekor yapmanızda fayda vardır. Mobalar taban ve orta katmanda yüzmekte ve çok hantal balıklardır sarı prenses gibi balıklar gibi srekli hareket etmezler.


İnternette bir çok moba balığı altında farklı türler altında alıcıyı kandırmak için satışlar yapılmaktadır. Moba almaya gittiğinizde mutlaka yanınızda biln bir kişi ile gitmenizi tavsiye ederim. Balık alırken bu balıkta moba ise yok efendim gel damızlık 200 250tl yok yerim yok 150tl satıyorum gibi olaylara sakın inanmayın. Gerçek özelliklerini taşıyan bir damızlık moba asla 400 tlden aşağı değildir. Hiç kimse gerçekten darda olamadığı sürece damızlık altı ve damızlık satmaz.  Nedenine gelince. Yavrudan alınmış balık tam yavrulama dönemine getirmişsin sana bir kere yavru verse 500 600tl gibi bir para kazanacağınız yerde bu kişi neden balıklarını satar? Bunun nedeni balıktan yavru alamıyordur yada balık moba kriterlerini taşımıyordur.


İlk etapta anlatacaklarım bu kadar arkadaşlar konunun devamını getirsem sayfalar alır zaman Buldukta yazacağım sizlere.  Bu makaleden sonra balık besleme akvaryum özellikleri gibi konuları aratıp daha fazla bilgi alabilirsiniz. Aklınıza takılan sorularıda yorum kısmında sorabilir yada iletişim kısmından mesaj atabilirsiniz


 



Balık Ticareti Yapmaya Nerden Başlamalıyım?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder